torstai 30. heinäkuuta 2015

Kukkien kuivattamista talveksi

Pyhä tarkoitukseni oli aloittaa ruoan keräily ja kuivattelu kilpikonnille talvea varten jo keväällä, jotta olisin saanut mm. monipuolisen kattauksen kuivattuja kukkiakin talveksi mutta aloitin talviruokien kuivailun vasta nyt. Ensimmäisenä keräilin peltosaunion kukkia ja olen kuivatellut niitä saunassa. 


Tuoreet kukat näyttävät niin kauniilta ja kauniita ne ovat myös annoksissa mutta kuivauksen jälkeen kauneus on katoavaista. Ruttuiset kukat eivät näytä kovin herkullisilta mutta kyllä ne silti ovat ihan mukava lisä talviannoksissa. 


Peltosaunion kukkien kuivumisen jälkeen keräsin satsin horsmaa sekä apilaa ja tällä hetkellä ne köllöttelevät saunassa. Kukkia en aio kuivata kauhean suurtä määrää, koska pääpainon pidän kasvien lehdissä mutta täytyyhän sitä hieman kaunista vaihtelua saada pelkkiin lehteviin osuuksiin. Yritän loppukesän motivoitua keräilemään ja kuivattelemaan kasveja, jotta riittäisi talvelle mahdollisimman monipuolista kuivaa ruokaa. Parhaat keräilyhetket on tosin ollut enemmän alku- ja keskikesällä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti