torstai 24. huhtikuuta 2014

Asumisjärjestelyt

Meillä on niin sanottu kilpikonnahuone, josta konnien lisäksi löytyy vain tietokone ja pieni televisio. Nelivarpaat asuttavat kaksikerroksista viritystä, jonka vieressä sijaitsee Martin 450 litraa vettä ja runsas kuivataso. Nelivarpaista Oona asuu konnakerrostalon yläkerrassa ja Iita alakerrassa eli kumpainenkin omissa noin kahden neliön terraarioissaan. Iitan terraarion pohjassa on pienet renkaat, jotta terraariota pystyy liikuttelemaan siivousten yhteydessä. 

Molemmilla nelivarpailla on tällä hetkellä monimetallilamput ja lisäksi päivänvaloputket. Pohjamateriaalina on sekoitus Kekkilän Hajusieppoa sekä puhallushiekkaa; osa terraariosta on täysin hiekkapohjainen. Lisäksi löytyy tietysti mm. kiviä, kantoja ja kestäviä muovikasveja. Terraarion "sisustuksessa" pyrin siihen, ettei jokainen nurkka näy kilpikonnan näkökulmasta yhdellä vilkaisulla ja toivon terraarion näin olevan mielenkiintoisempi. 

Oona on kuvaushetkellä Iitan luona kylässä. 

Vai olisiko tämä konnamaisempi kuva kokonaisuudesta? 
Psst... Kiinnitä huomio alakerran oikeaan alareunaan...

Kesämökilläkään konnia ei ole unohdettu eli mökin pihasta löytyy kesäasunnot tällä hetkellä sekä Oonalle että Martille. Iitalla kesäasuntoa ei vielä ole, koska Iita on muuttanut meille vasta viime talvena. Tämän kesän projekti onkin rakentaa yksi kesäkoti lisää.

Oonan kesäkodin pohjalla on betonilevyt estämässä kaivautumisen ulos. 

Lisäksi tietysti verkkokatto suojaamassa; koko n.1,8m x 1,8m. 

Oonan ja Martin kesäkodit sellaisena kuin tällä hetkellä ovat (myös Martilla on luonnollisesti verkkokatto Maran 
ollessa lammessaan). Näiden ja parkkipaikan välimaastoon on tarkoitus rakentaa Iitalle oma. 

Altaasta pumpataan vesi pieneen yläaltaaseen puropumpulla eikä erityistä suodatussysteemiä ole järjestetty.

Kesältä 2013 parempi kuva itse purosta, joka toimii myös ihanana pihan somistajana. 

Kesällä 2013 Mara ja Oona olivat mökillä vain kesäloman ajan. Martti rymysi koko matkan Vantaalta Ypäjälle kuljetuslaatikossaan, joten lähden kuljettamaan Marttia vain, jos mökillä vietetty aika on oikeasti järkevän pitkä. Matka tuntui olevan Martille erittäin stressaava. 

Mikä olisi lyhin aika, jota varten Oonaa ja/tai Iitaa mökille kuljettaisi? Oona nukkui viimeksi koko matkan ja uuteen kesäasuntoonsa päästyään lähti heti innolla tutkimaan ympäristöä. En osaa hahmottaa sitä, kuljettaisinko jopa viikonlopuiksi konnat mökille. Vielä minulla ei ole kokemusta siitä miten Iita mahtaa reagoida pidempään automatkaan. Mutta... Olisiko matkastressi suurempi kuin oikeasta auringosta saatu hyöty vai toisinpäin? Kas siinä vasta pulma. 

Loppupiristys: konnat kesällä 2013 nauttimassa neljän viikon mökkilomasta


Oona juuri mustikkaa maistelleena. 

Oona osaa huolehtia alapohjan tuuletuksesta.

Oona pikkumökissään. Sateisena päivänä saattaa hujahtaa koko päivä kuivassa mökissä. 

Martti kesälammikossaan. 

8 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä tosi hyvät paikat konnille!! Ihan kateeks käy varsinkin noi ulkoaitaukset ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivottavasti meillä joskus olisi ns. kaupunkikotinakin pihallinen koti, jolloin konnat voisivat elellä läpi kesän ulkosalla. :)

   Poista
 2. Voi että noi asutukset on ihania!:) Jos mulla ois kilpikonnia, haluaisin samanlaiset ulkohäkit ja terraariot kuin noilla!:)

  VastaaPoista
 3. Mulla on kans kilppareita.:) Niitä on 2 ja niiden nimet on Charlotta ja Sebastian.:) Niilläkin on ulkohäkit mutta ei yhtä hienotku teillä. Niillä on myös terraariot mutta tilan puutteen vuoksi ei yhtä isoja.:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniit nimet kilpikonnillasi. Konnille tärkeintä on päästä ulkoilemaan. Toi häkin ulkonäkö on sitten ehkä enempi ihmisen ilo. :D

   Poista
 4. Hei! Vieläkö teillä on kilpikonnat? Meillä, minulla ja pojilla on kova kilpikonnakuume. Löysin kivan blogisi :) Minkä kokoiset nuo konnien asumukset on? Meillä myös mahdollisuus tehdä pihallekin tarhat.

  VastaaPoista