sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Jotain ihan muuta

Nimittäin valokuvasaastetta luontoretkeltä, jonka teimme siskoni kanssa pääsiäisviikonloppuna sekä muutama kuva eiliseltä. Kaikki kuvat ovat joko ihan mökin pihapiiristä tai mökkiä ympäröivästä luonnosta. Ajattelin saastutella mm. luontokuvilla blogia jatkossakin, vaikka pääpaino kilpikonnaturinoinnilla ja -kuvilla onkin.

Kuvaaminen on mielestäni mukavaa puuhaa ja kaikista eniten olen kiinnostunut ns. luonnon pienistä yksityiskohdista. Maisemakuviakin otan, mutta monesti niistä tulee tylsempiä kuin lähikuvatessa luonnon ihmeitä. Kuvaan Canonin EOS 500D järkkärillä, jossa on ihan perusputki. Olen tähän asti laiskuuksissani käyttänyt kameran valmisohjelmia mutta nyt päättänyt opetella säätämään itse enemmän.

Kuvausretki 20.4.2014


Kuinka kaunis voikaan olla vuositolkulla maassa lojunut puu. 

En osannut valita kummasta pidän enemmän, joten laitoin molemmat. 


Perhoskuvien kohdalla kävi sama valintaongelma kuin pajunkissoissakin. Inhoan hämähäkkejä mutta täytyi silti kuvata.

Kivi ja puu; kaksi asiaa, jotka viehättävät silmääni erittäin paljon. 

Herkkiä hetkiä keskellä metsää.

Muurahaisten kantokyky on uskomaton.Tämä kuva on mökin parkkipaikan vierestä. Kauniit selkeät kuviot tällä kyyllä.
Kuvausretki 26.4.2014


Tällä "retkellä" olin itsekseni ja kuvasin vain muutamia kohteita, joten kuviakaan ei ole miljoonaa kappaletta. Joskin jälleen kävi siten, että yhdestä kohteesta on kaksi hieman erilaista kuvaa, koska en osannut valita; pidin molemmista. 

Palleroporonjäkälä on yksi kauneimmista asioista luonnossa. 

Nämä ovat samat oksat kuin ylläkin. Saatoin ehkäpä siirtää niitä ihan vain kuvaustarkoituksessa paikasta A paikkaan B. 

Ja tässä nämä ns. tuplakuvat. Lehdet ovat kauneimmillaan silloin kuin ovat vasta lähteneet kasvamaan.

Ja tulihan minua taas kyykin moikkaamaan. Tämä kyy luikerteli kohti saapastani  (seisoin paikoillani) ja kun kyy alkoi olemaan turhan lähellä, liikautin jalkaa. Kyy pelästyi mutta ei paennut vaan alkoi uhkailemaan eli ensin selkeästi pullistui ja sen jälkeen alkoi sihisemään. En ollut aikaisemmin kokenut käärmeen uhkailua joten kuvaamisen lisäksi katselin innoissani. Meidän pihapuron putous. :)

2 kommenttia: