keskiviikko 5. elokuuta 2015

Lilianin kesäkoti

Kesäloman alettua viime viikolla muutti myös Lilian mökille. Väliaikaisasumuksena Lilianilla on neljän viikon ajan rei'itetty muovilaatikko, jossa lämmityksenä toimii lämpömatto ihan kuten kotiterraariossakin. Väliaikaisterraarion lisäksi mökin ruokapöydälle mahtuu vain kahvinkeitin mutta syödä voi ihan hyvin sohvallakin. :)  

"Hei sohvalla makaava ihminen! Miksi olen muovilaatikossa täällä pöydällä?"


Tämä on aika toimiva ollut vaikkakin astia on hyvin matala; en lötänyt korkeampaa, jossa olisi ollut tarpeeksi suuri pohjapinta-ala. Lilian tutki heti ensimmäisenä päivänä (iltana) kesäkotinsa kaikki nurkat, joten ei kovinkaan pelottavalta tämä muutos tainnut tuntua. Toki mieluummin Lilian varmasti olisi kesälomankin ajan asustellut ihan omassa kodissaan mutta neljän viikon ajaksi en halua hoitajaa vaan otin mökille mukaan. Enhän minä nyt neljää viikkoa voisi olla näkemättä hymynaamaa. 

Muutoksessa varmasti helpotti se, että kaikki piilot, kivet, puut ja kipot ovat Lilianin omasta kotiterraariosta, joten niissä tuli tutut hajut mukana. Tarkoituksella siirsin ne pesemättömänä, jotta en pese tuttuja hajuja pois. 


Ainoa vähän jännittävä tai pelottava asia täällä tuntuu olevan mökin ulko-oven kolaus kun se laitetaan kiinni. Aika monesti Lilian on vilahtanut oven kolauksen seurauksena piiloon niin, että häntä vain sojottaa piilosta ulkona. Nyt olenkin yrittänyt laitella oven hiljaisemmin kiinni kun tämän huomasin ja joko se on auttanut tai Lilian on muuten vain huomannut, että kyseinen ääni ei tarkoita mitään pahaa.

Eilen asettelin termostaatin anturia (vai mikä onkaan oikea nimi) paremmin, koska se lähti kantta nostaessa pois paikoiltaan (johto tulee kannen läpi kuten väliaikaisterrakuvasta näkyykin). Ennen kuin huomasinkaan, oli Lilian jo puskemassa kuin juna toista kättäni pitkin seikkailulle. Mutta mökillä en jostain syystä halua päästää Liliania seikkailemaan, joten toisella kädellä estin kiipeilyhalut, jonka jälkeen sain syyttäviä katseita osakseni. 

Ruokakin on maistunut, joten kekkolassa on kaikki hyvin kesäloman tuomista muutoksista huolimatta. Aika reipas on minun gekkoni.  

2 kommenttia:

 1. Toihan on tosi hieno väliaikaisasunto! :-) Noi tavaratalojen läpinäkyvät muovilaatikot on oikeastaan aika helppo tuunata terraarioiksi ja niitä löytyykin kaupoista ihan mukavan kokoisina.
  Meilläkin muuten taas ollaan alettu vihdoin syödä pitkän paastoilun jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo kyllä tuosta ihan viihtyisä ja kiva tuli. :) Kiitos! :) Kuinka pitkä paasto teillä pisimmillään oli? Meilläkiin niitä paastoja oli tuossa pitkin kevättä ja vaikka tiesi, että on ihan normaalia niin kyllä sitä vähän huolissaankin oli, koska on ensimmäinen oma gekko.

   Poista