sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Gourmeeta kuppeihin suoraan luonnosta

Koskaan ei ole meillä ihan näin monipuolisia annoksia päästy nauttimaan kuin nyt. Keräilin mökin pihamaalta useita erilaisia kasvien lehtiä konnia varten: maitohorsmaa, apilaa, kellukkaa (oja- tai kyläkellukka), rönsyleinikkiä, voikukkaa, piharatamoa, siankärsämöä, vadelman lehtiä sekä jotakin kasvia, jota voi syöttää mutta jonka nimi ei ole vielä tiedossani (lisäys: sain kasville tunnistuksen eli Rohtotädyke). Pikkuisia päivänkakkaran lehtiä en ihan vielä raaskinut napata kuppiin.Kotipihaan päästyäni nappasin mukaan vielä muutamat voikukat ja vuohenputket, vaikka ruokamäärä oli jo ennen sitäkin melkoisen runsas. Miten sitä kerätessä määrä näyttää niin vähäiseltä ja todellisen määrän tajuaa vasta kun annostelee ruokaa konnien kuppeihin? Alla olevasta kuvasta on muuten yhdet annokset jo molemmille laitettu.


Normaalisti länttään pöperöt kuppiin ja kalkit (+ talvella vitamiinit) päälle mutta nyt on pakko myöntää, että länttäämisen jälkeen hieman asettelin kasveja, jotta mahdollisimman moni kasvi sieltä erottuisi ja annokset näyttäisivät kauniimmilta.
  
Oonan annos

Ja Iitan annos

Koska maakilpikonna syömässä on valloittavan suloinen, yritin jälleen kuvata konnien ahmimista mutta valaistusta ruokakuppien luokse täytyisi saada lisää, jotta kuvat onnistuisivat kunnolla; luonnollisesti myös terraarioiden laidat haittaavat kuvaamista. Laitan silti muutamia kuvia konnista kupeillaan, vaikkeivat niin täydellisen tarkkoja olekaan. Ehkä se syömisen ilo kuitenkin erityisesti Iitan kuvista tulee esiin. Oonalla oli mörköpäivä ja mörköili kupissaan; tälläkään kertaa Oonasta ei siis tule syömiskuvaa. 

"Hmm, mistähän aloittaisin..."Iita huomasi voikukat...

...jonka jälkeen ne katosivat välittömästi. :)

Iita ja annos

Oona ja annos

Mörkö-Oona :)

7 kommenttia:

 1. Todelliselta gourmeelta näytti konnista.(: Ja voi mörkö-Oonaa!:D Vois ajatella "Taas kamera, sulaudun annokseeni":D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo juuri tuollanen fiilis tosta mörkö-asennosta tulee. :D

   Poista
 2. Voi että näytti maistuvan!P: Nyt on Charlotta ja Sebsku kateellisia!;) Raukat ovat saaneet vasta maitohorsmaa ja kellukkaa. No, parempi entä mitään.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei ihan näin monipuolisesti joka päivä päästä herkuttelemaan. :) Eilen esimerkiksi keräsin voikukkaa, vuohenputkea ja vähäsen siankärsämöä. Mutta itsekin ajattelen, että joka tapauksessa hyvä kun antimet tulevat suoraan luonnosta. :) Maistuiko teillä maitohorsma? Meillä sitä syötiin vähäsen mutta ei ollut mikään lempiherkku.

   Poista
  2. No kyllä Sebsku sitä syö enemmän kuin siankärsämöä, mutta Charlotta ei yhtä paljon. Yleensä Sebastian syö suurimman osan maitohorsmaa kun taas Charlotta syö puolestaan siankärsämöä.:) Ihan hyvä jako näin.:)

   PS. Meille on tulossa kolmas kilppari ens viikolla! Hän on tyttö, ja saa nimekseen Margaret.;) Hänkin on punakorva kilpikonna.:3

   Poista
  3. Ei tule riitaa sapuskoista kun molemmilla on omat lempparit. :D Mitä lajia Charlotta ja Sebastian ovat?

   Onneksi olkoon kolmannesta kilvekkäästä ystävästä jo etukäteen. :)

   Poista
  4. Charlotta on eräänlainen maakilpikonna, en tiedä tarkalleen entisessä kodissa ei sanottu.:) Sebsku on punakorva kilpikonna.:)

   Poista