torstai 21. elokuuta 2014

Aurinkoakin välillä

Tämä ei ole ollut kilpikonnien unelmakesä säiden suhteen. Ensimmäinen mökkiviikko oli äärettömän helteinen ja konnat liikkuivat sen vuoksi erittäin vähän. Luonnossa asuvat nelivarpaat kaivautuvat pitkiksikin ajoiksi kuumimmilla hellekausilla maan alle suojaan ns. kesälevolle. 

Toinen mökkiviikko oli oikein hyvä, sillä lämpötilat olivat hieman järkevämmät, joten konnatkin liikuskelivat enemmän. Valokuvaaminen vaan jäi harmillisesti suhteellisen vähäiseksi, koska puuhastelin mökin piha-alueiden parissa saadakseni ympäristöä sievemmäksi. 

Tämä kolmas mökkiviikko on konnien kannalta ollut ihan surkea, sillä lämpötilat tipahtivat syksyisiksi ja vettä on tullut ihan urakalla. Toiset ovat siirtäneet kilpikonnat jo sisätiloihin mutta meillä ollaan ulkosalla elokuun loppuun asti. Mutta tänään, ah, aurinko ilmestyi hemmottelemaan niin kilpikonnia kuin meitä ihmisiäkin. Sojottava takajalka :)

Tuuli on melkoinen ja se liikutteleekin pilviä taivaalla erittäin nopeaan tahtiin. Välillä aurinko käykin piilossa pilvien takana mutta konnat vain jäävät odottamaan ihan samaan asentoon; kyllä se aurinko sieltä takaisin tulee, vaikka hetken olisikin poissa. 


Voi noita sönkkökoipia :D

"Elämä on ihanaa"

Iitan aitaukseen istutin valmistumisen jälkeen apilaa ja yllätyksekseni se on sieltä jo melko hyvin lähtenyt kasvamaan. Apilaa istutin pääasiallisesti ns. L-siipeen. Toivottavasti sekaan saa runsain mitoin myös muita luonnonkukkia tässä ajan myötä, jotta ruokavalikoima olisi runsas ensi kesänä. 


Toivotavasti tällaisia kohtuullisen aurinkoisia päiviä vielä olisi loppuviikon ja ensi viikon aikana, jotta konnat saisivat nautiskella loput oikeat aurinkoannoksensa ennen sisätiloihin siirtymistä. Itsekin tietysti mielelläni työskentelen ulkona jossakin muussa kuin vesisateessa. On sateissa jotakin positiivistakin: se on huolehtinut puutarhaistutusteni kastelusta minun puolestani. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti