lauantai 9. elokuuta 2014

Kolme kaunista

Tämä perhonen on kiusannut minua päivittäin. Lennellä lepattelee lähistöllä ja oikeastaan hyvinkin lähellä mutta juuri kun kamera on sopivalla etäisyydellä, päättääpi hän lentää pois tai pitää siipensä niin supussa, että yläpuolen komeaa väritystä ei saa kuvattua. Jouduin siis tyytymään pariin pikaiseen räpsyyn. Kuinka reilua ylipäänsä on, että ilmaantuu poseeraamaan mieheni rumien työkenkien päälle kauniiden kivien tai kukkasten sijaan. :) 

Toinen perhosten mielestä mukava sijainti on pihassa oleva sepeli. Kuvaustaustana se ei ole paras mahdollinen mutta kaunis perhonen on sepelinkin päällä. 


Pieni pihalampemme houkuttelee sammakoita pulahtelemaan. Nyt lampi on jälleen ilman kattoa, joten sammakoiden on helppo hypähtää aidan yli nauttimaan niin lammesta kuin ympäröivästä luonnostakin. 


5 kommenttia:

 1. Amiraali ja neitoperhonen :) Mulla tuli eilen sisään kauhean kokoinen yökkönen.. Vessassa kun oli pelkästään valo niin yhtäkkiä kauhea pörinä vaan kävi kun se lensi mun pään yläpuolelta. Pakko se oli metsästää ensin kiinni, ennenkö pystyin menemään nukkumaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä metsästin myös eilen yhden yökkösen mökistä ja valitettavasti mökkiin sisälle tulevat joutuvat nirhatuksi.

   Poista
  2. Mä sain sen täällä pyörineen onneksi napattua purkkiin. Oli niin iso, että olisi ällöttänyt kärpäslätkällä huitasta..

   Poista
 2. Kaunishan tuo perhonen on sepelilläkin. rauhallinen tausta joka ei tuulessa huoju. ;) Ne tulevat siihen hakemaan kosteutta maasta. Kohta kun nämä paahteet helpottavat perhosetkin pitävät siipiään enemmän auki, nyt ne suojautuvat liialta kuumuudelta. Sinulla alkaa olla siinä pihalla oikein paratiisi pikku eläimille, kunhan ei vaan käärmeetkin keksisi vilvoittavaa allasvettä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi käärmeet ovat pysyneet tuolla pihan reunamilla. Voisihan se olla aika yllätys aamulla todeta, että altaassa on käärme kylpemässä. Tulisi kiire hakea kamera. :D

   Eilen katselin kun rupikonna hiippaili hiljalleen istutusteni keskellä iltahämärässä. Oli jo niin pimeätä, ettei omalla välineistöllä kannattanut edes yrittää kuvata. Mutta saipahan nauttia katselemisesta. :)

   Poista