maanantai 8. joulukuuta 2014

Munaus

Nimittäin Iita päätti pyöräyttää viisi komeaa munaa eli nyt on turhankin voimakkaasti kevättä rinnassa. Horroksen aloittamista olin haaveillut tammikuulle mutta katsotaan muniiko Iita edelleen jonkin ajan päästä lisää vai saisinko molemmat toohottajat rauhoittumaan niin, että tammikuussa voitaisiin horros aloittaa. Iita sai aloittaa uuden ns. tankkauskauden siinä vaiheessa kun ryhtyi kaivelemaan maata terraariossaan. 


Tiesin, että Iita tekee isoja munia ja Iitan poikasetkin ovat olleet jo kuoriutuessaan keskimääräistä kookkaampia mutta kyllä näiden koko silti yllätti (Iitan munistahan on aikaisemmassa kodissa kuoriutunut terhakoita poikasia). Punnitsin munat ja painot olivat 32-34 grammaa per muna.


Täytyi yksi kuva ottaa myös niin, että asetin yhden munan munamaakarin vierelle, jotta munan kokoa suhteessa Iitan kokoon pystyy paremmin hahmottamaan. 


Oma munaukseni on se, että minulla ei ole hautomoa valmiina. Olisin halunnut kokeilla hautoa munat. Jos olisin onnistunut, eiköhän sitä jotenkin aina olisi saanut tilan järjestettyä vielä yhdelle terraariolle, koska poikasille terraarion ei tarvitse ihan sitä kahta neliötä heti olla. Haaveeni olisi nimittäin joskus saada omien konnien poikanen, jonka pitäisin ihan itselläni. Jos useampi muna onnistuisi, täytyisi varmaan alkaa etsimään isompaa asuntoa. :) No, nyt menevät Iitan vaivalla pukertamat munat hukkaan. :( Tyytyväinen olen kuitenkin siihen, että muninta sujui hienosta ja munissa on oikein hyvä kuori (erillisessä kupissa tarjolla olevaa kalkkia Iita veti munia muodostaessaan kuin "Simo hilloa"). 

4 kommenttia: