maanantai 29. joulukuuta 2014

Pakkanen piipahtaa blogissa

Viime yönä taivas oli täynnä tähtiä eli pilvet olivat poissa. Sen huomasi vielä tänäänkin, sillä pakkanen oli kirpakka ja aurinko paisteli erittäin kirkkaasti. Runsas auringonloiste ja valkoinen lumi eivät ole ihan paras yhdistelmä valokuvaamisessa, joten odottelin siihen asti kunnes aurinko lähti laskemaan ennen kuin lähdin kameran kanssa hetkeksi ulos. 

Lehdettömistä puista tulee kauniita silloin kun valkoinen kuura peittää kaikki oksat. Alla kuura-asussaan poseeraa meidän viime kesänä istutettu omenapuu, joka toivottavasti keväällä lähtee puskemaan lehtiä ja ehkäpä pari omenaakin (jotka päätyisivät varmasti peurojen suihin). 


Mutta ei kuurassa olevat oksat olleet se ensisijainen syy miksi intouduin menemään pakkaseen kameran kanssa. Pakkanen oli piirtänyt upeita kuurankukkasia liiterin ikkunaan, joten niiden kimppuun täytyi kameran kanssa ehdottomasti päästä. En muista milloin olisin viimeksi kuvannut kuurankukkia, joten nyt kuvia tuli otettua paljon, jotta sieltä löytyisi varmasti muutamia itseä miellyttäviä seasta; ja löytyihän niitä. Kuurankukkapyramidi:   

Kirpeä pakkanen muotoili myös lumihiutaleisiin parastaan ja yritin kuvata hiutaleiden upeita kuvioita. Niin pienien yksityiskohtien kuvaamisessa voisi olla jalusta tarpeen taikka makrokuvaukseen tarkoitettu objektiivi. Ehkä taitaa se makro-objektiivi olla joskus vielä hankintalistalla, koska näissä viimeisissä kuvissa en etäisyydessä ja tarkkuudessa pääse siihen mihin haluaisin. :) 
8 kommenttia:

 1. Lumihiutaleet ovat niin upeita pikkuriikkisiä taideteoksia ♥
  Minulla blogin nimi/osoite muuttui, sen pitäisi päivittyä rekisteröityneiden ihmisten lukulistalle, mutta tuntuu kestävän. Uusi osoite on joka tapauksessa http://karvapuusti.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kyllä on. :) Mä jo ihmettelinkin kun olin menossa uusinta päivitystä katsomaan ja tulikin vain ilmoitus, että blogi on poistettu. :D Täytyy päivittää itse ellei päivity automaattisesti. :)

   Poista
  2. Siinä saattaakin mennä kaaaaauan aikaa, ennen kuin se päivittyy, riippuu kai vähän tuuristakin. Joillain päivittyy pian, joillain kestää viikkoja ja viikkoja. Alan epäilemään, että kuulun tähän jälkimmäiseen kastiin, joten suotavaa päivittää jos meidän juttuja haluaa nähdä :D

   Poista
  3. Mielenkiintoinen on bloggerin sielunelämä. :D Ei tosiaan ollut edelleenkään päivittynyt, joten nyt päivitin itse, ettei mene jutut sivu silmien. :)

   Poista
  4. ^ *Marika tykkää tästä* :D

   Poista
 2. Hyvinhän sinä olet saanut nuo pienet kiteet esiin, tosi kauniita. Macroputki siintelee mielessä minullakin, mutta se maksaa melkoisesti, jotta olisi sitten sellainen kuin haluaa, joten sitä lottovoittoa toivoen.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä ne onneksi sieltä erottuvat kun kuvasi tietystä kulmasta. :) Taidetaan odotella yhdessä sitä lottovoittoa, koska muuten en kyllä raaski ihan hetkeen investointia tehdä, jotta ei tarvitse tyytyä ns. halparatkaisuun ja harmitella jälkikäteen. :D

   Poista
  2. Ja niin kadota hupsahti kauniit kiteet ja kuurankukkaset yhtä nopeasti kuin ne tulivatkin kun keli meni plussan puolelle. Onneksi kamera ehti taltioimaan näyn.

   Poista