keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Uusia ruokia luonnosta ja niiden säilyttäminen

Huono kasvien tunnistaja on oppinut taas muutaman uuden kasvin (toivottavasti oikein, koska kaksi tunnistusta perustuu täysin itse tehtyyn vertailuun Luontoportissa). Kasvit on lisätty blogini Ruokaa luonnosta -sivulle.  

Tällä hetkellä elän kuvitelmassa, että tämä on Rätvänä
 
Tämän olettaisin olevan Nurmitädyke

Hiirenvirna on kaunis lisä annoksiin. 

Rohtotädykettä on jo paljon maisteltu mutta nyt saatiin mukaan kukatkin. 
 
Sain jonkin aikaa sitten Facebookin nelivarvaskilpikonnat -ryhmästä hyvän vinkin ottaa kasveista kuvat myös valkoisen paperin päällä, jotta yksityiskohdat tulevat paremmin esiin. Toteutus on vihdoin aloitettu ja alla olevat kuvat lisätty Ruokaa luonnosta -sivulle. Hiljalleen pyrin ottamaan vastaavanlaiset kuvat kaikista sivulta löytyvistä kilpikonnille sopivista ruokakasveista. 

Siankärsämö

Orvontädyke

Hiirenvirna

Rönsyleinikki

Rohtotädyke

Päivänkakkara

Kerättyjen kasvien säilyttäminen


Kerään mielelläni aina usemmaksi päiväksi ruokaa kerrallaan ja säilytän sitä jääkaapissa. Aikaisemmin sumuttelin kasvien päälle vettä, jotta kasvit eivät nahistu mutta päälikerros pääsi aina hieman kuivahtamaan. Kiitos työkaveriltani saadun vinkin, saan nykyisin asetella lautasille vain juuri poimitun näköisiä kasveja.  


Kun asettaa kasvien päälle kosteaa keittiöpaperia ja huolehtii sen pysymisestä kosteana, pysyvät kasvit pintaan asti hyvänä. Toki hieman kuivahtaneetkin kasvit konnille maistuivat mutta annokset näyttävät nyt paljon kauniimmilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti