keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Kivikon suloinen asukki

Matelijoista tykkäävänä olin todella iloinen saadessani hyvän kuvan sisiliskosta mökkimme pihamaalla. Kuvaa metsästäessä ehdin jo pettymäänkin mutta onneksi lopputuloksena pääsin kuvaamaan suloista liskoa läheltä.


Sisilisko paistatteli päivää puutarhapuromme yläaltaan kivikon vierellä ja itselleni tuli kova kiire hakea kamera mökistä. Ehdin nappaamaan yhden kuvan ja lisko sujahti piiloon kivikkoon; ehkä liikuin liian äkkinäisesti, vaikka yritin olla varovainen. Tätä liskoa on uhannut jossakin vaiheessa jokin, koska on pudottanut häntänsä.


Vaan ei mennyt kauaa kun rohkea lisko kurkkasi toiselta puolelta mökkiä; joko uskaltaisi palata aurinkoon. Onneksi jäin hieman sivummalle odottelemaan ja palkinnoksi sain monta mukavaa kuvaa.Laskeuduin hiljalleen lähemmäksi liskoa koko ajan kuvaten, jotta saan aina vähintään pari kolme kuvaa kultakin etäisyydeltä. Loppujen lopuksi lisko päästi minut jo melkoisen lähelle; tosin tarkkaavainen katse seurasi koko ajan liikkeitäni.Ilmeisesti ajan kuluessa aloin vaikuttamaan ihan harmittomalta kameroineni, koska lisko uskalsi jo asettautua hieman rennommin ja katsella vähän muuallekin.


Sammakkolampi -nimisen sivuston mukaan sisiliskot pysyttelevät yleensä samalla pienellä elinpiirillä, joten toivottavasti pääsen kuvailemaan liskoa vielä myöhemminkin. Ehkäpä alla olevassa kivikossa paistattelisi jonain päivänä auringossa useampikin sisilisko kerrallaan. Sijainti on taatusti aurinkoinen ja viikonloppuisin kivikon vierellä pulputtaa vesikin.


8 kommenttia:

 1. Meillä on noita ihan samoja liskoja parisen kappaletta mökillä. Ovat tosin valinneet asuinpaikakseen huussin. Eipähän tarvitse olla sielläkään yksin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tähän mennessä nähnyt pihapiirin ulkopuolella noita vaan ihan vilaukselta. En ole edes ehtinyt ajattelemaan kameraa kun liskot ovat jo kadonneet piiloihinsa. :( Onneks meidän rohkea lisko asustaa muualla kuin huussissa; miltä näyttäis jos menisin huussiin kameran kanssa? :D :D

   Poista
  2. Nyt kun kävin ihastelemassa blogistasi teidän huussiliskoja niin olisikin aika mahtavaa, jos meidänkin huussiin muuttaisi liskopariskunta. Ainakin sen jälkeen kun saan huussin joskus sisustettua (nyt se näyttää enemmän vielä rakennustarvikevarastolta). Äitini ei varmaan voisi käydä siellä mökillä kyläillessään, jos huussin somisteena olisi elävät liskot. :)

   Poista
 2. Sisiliskot on niin veikeitä tyyppejä ♥

  Minä olen koko elämäni aikana onnistunut näkemään vain pari sisiliskoa täällä Suomessa! Niiden näkemisestä on aikaa tovi.. parikymmentä vuotta! :D
  Vaikka niin paljon tulee luonnossa liikuttua ja elämmekin täällä luonnon helmassa, niin ei kertakaikkiaan moisia ole onnistunut näkemään. Ei taida täällä meillä päin sitten vain niitä olla, tai sitten ne piilottelevat minulta :)

  Muutama vuosi takaperin olimme Maltalla ja voi että, siellä oli yhdessä pikkuisessa puistossa HURRRJASTI sisiliskoja! Niitä aivan vilisi pitkin sitä kävelytietä, erikokoisia ja erivärisiä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, olisikohan sitten tosiaan niin, ettei sillä alueella juurikaan asustele sisiliskoja. Muuten tuntuisi, että edes vilauksia hännästä näkisi silloin tällöin tai sitten tosiaan ovat ihan äärimmäisen taidokkaita piileskelijöitä siellä. Meillä noita vilahtelevia häntiä näkyy mökin ympärysmetsissä tosi paljon mutta nyt oli ensimmäinen kerta kun kuvaaminen oli mahdollista. :)

   Lapsena tein mitä ei saisi ja pyydystin itselleni silloiselta käyttömökiltä sisiliskon ja toin kotiin. Meillä oli teltta leikkimistä varten takapihalla ja salaa kuljetin liskon telttaan, koska äitini ei pidä liskoista. Siellä katselin aikani liskon touhuja kunnes vein läheiseen metsään mutta näin aikuisena ajatellen raahasin liskoparan pois omalta elinalueeltaan.

   Mä varmaankin viettäisin kolme tuntia yhteen putkeen muutaman metrin säteellä, jos pääsisin tuollaiselle liskokadulle. ♥

   Poista
  2. Se oli kyllä aivan mahtava paikka! ♥ Siinä vähän matkan päässä oli tori, joten hieman huvitti kun muut turistit tungeksi torilla ja me vain nökötimme onnesta soikeana ihailemassa sisiliskoja :)

   Ulkoisella kovalevyllä on kuvia niistä liskoista, mutta johto on hävinnyt johonkin. Täytyisi joskus etsiä se tai ostaa uusi, kun kaikkia muitakin kivoja kuvia on kovalevyllä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. En vielä mutta täytyy kyllä nimetä, jos oikeasti jää asustelemaan meidän puron luokse. :) :) Yritin netin avustuksella katsella olisiko tuo naaras vai koiras ja tulin siihen tulokseen, että saattaisi olla naaras. On aika paksun näköinenkin, olisikohan pikkusia tulossa. :)

   Poista