sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Uuden ulkotarhan eteneminen

Iitan ulkotarha on edennyt hävettävän surkeaa tahtia. Kesäloma alkaa viikon päästä mutta Iitan mökkikoti ei ole vielä valmis. Näin ollen Iita aloittaa loman Oonan ulkotarhassa.

Tähän vaiheeseen Iitan ulkotarha eteni kesäkuussa eli pohjaverkko laitettu.

Tänä viikonloppuna sain sentään aikaiseksi sen, että seinäverkko on nyt jykevästi paikoillaan. Käytännössä "enää" puuttuu seinien runkorakenne sekä katto ja ulkotarhan sisustukset. Niin ja tietysti tuo musta puureuna, jota laitan myös Iitan tarhan ympärille estämään ulosnäkemistä (ruoho on vihreämpää jne...). 


Kiinnitin verkon betonin avustuksella ja paikka paikoin nostin betonin avulla enemmänkin seinää ylöspäin, koska kaivuri-minä oli kaivanut niin epätasaisen pohjan. Nyt betoni saa kuivua viikon verran, jonka jälkeen pohjalle voi laittaa jo hiekat ja mullat, jotta Iita voi valvotusti tepastella päiväsajat omassa rauhassaan eli vain yöt viettää Oonan tarhassa. 


Onneksi runkoa varten puut on jo kaadettu eli ei tarvitse muuta tehdä kuin sahata sopivaan mittaan ja kiinnittää puut toisiinsa sekä verkkoon; sen jälkeen pääseekin rakentamaan kattoa. Jokaiseen kulmaan tulee pystypuut ja pitkälle sivulle myös yksi pystypuu tuomaan tukevuutta. Pystypuiden päälle vaakaan seinien yläreunat, joiden päällä kattorakennelma lepää eli ihan kuten Oonankin tarhassa. 

Eiköhän tämä tästä vielä valmistu. :)

2 kommenttia:

  1. Ihan hyvältä toi ( ainakin ) kuvissa näyttää.:) kyllä se viimeistään ens kesäks valmistuu...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aaltoileva betoni jääkööt piiloon maan alle ja todistusaineisto näkyy vain kuvissa. :)

      Poista